6 Comments

 1. Цвети

  Здравейте,
  Скоро се опитах да направя кекс с кокосова захар и стана нещо като на буци захарта в жълтъка, и естествено глетав и несладък кекс. Като се смели на прах кокос. захар, вероятно няма да се получи така, щом сте пробвали?
  Моля споделете 🙂

  • Dessy

   Тези блатове се получават много въздушни, пухкави и сочни. Но дори и да не се смели, ако се остави малко да постои с жълтъците, по-големите кристали ще се разтопят и не би трябвало да става на буци.

 2. Димитър

  Съвсем нов съм, сега откривам АИП, но доколкото разбрах, в основите е заложена забрана за консумация на яйца, ядки, захар, мед, плодовете са силно ограничени, а тук виждам в рецептите всички тези продукти?

  • Dessy

   Прав си, така е. В АИП няма яйца и ядки. Кокосовата захар/кафява захар мусковадо и мед са позволени в много ограничени количества и не често, плодовете (фруктозата) също се ограничават.
   Рецептите, които не са съвместими с АИП имат специален таг пред заглавието, в случая {Палео}, което означава, че рецептата е Палео, но не АИП. Те са за хора, които са минали строгата фаза и са успели да въведат успешно продукти, които са забранени в АИП, но са позволени в Палео. Но коментарът ти ме накара да се замисля и реших да променя таговете, така че изрично да упоменават рецептата от кой етап на АИП е – строг АИП или реинтродукция и коя фаза точно. Надявам се така да е по-ясно и прегледно. Благодаря ти!

 3. Анелия

  Здравейте, накисвате ли лешниците преди употреба 🙂 и още един въпрос-ще използвам сурова тръстикова захар, смятате ли че ще се получи и с нея 🙂

  • Dessy

   Не, не съм ги накисвала. Ако се накисват, след това трябва задължително да се изсушат в дехидрататор преди да се смелят, защото влагата ще развали консистенцията на блата.
   Не съм пробвала със сурова тръстикова захар, но според мен няма причина да не се получи с нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *