9 Comments

 1. […] Открих и лекувам недостига на стомашна киселина и проб…– подува ли ви се стомахът след като сте похапнали пържола? Доспива ли ви се след ядене? Става ли ви тежко дори реално да не сте прекалили с количеството? Имате ли киселини често? Имате ли болки отдясно под гръдния кош? Да? Най-вероятно имате недостиг на стомашна киселина и проблем с усвояването на мазнините, а това са предпоставки за развитие на хронични заболявания (особено автоимунни). […]

  • Деляна

   Безкрайно Ви благодаря, че сте споделили Вашия опит! Взех си Betain на Solgar и го пия от 4 дена. Веднага получих облекчение на болката от дясно и тежестта в стомаха. Утре ще ми доставят сироп с витамин U и ще включа и него. Това, което Вие ползвате го няма на пазара, а в Бг само витамин U ще има след 2-3 месеца – така ми казаха, затова взех каквото се намира в момента.

   • Dessy

    Много се радвам, че опитът ми е бил полезен. Наистина, когато човек има недостатъчна стомашна киселина, бетаинът веднага се отразява много положително. За съжаление наистина гастразим много трудно се намира, а на нашия пазар дори го няма никакъв (което според мен е груб пропуск), но може до някъде да се замести с ежедневна употреба на кисело зеле и най-вече на сок от него. А за който няма проблеми с хипофункция и сок от прясно зеле би свършил страхотна работа.

    • Деляна

     Намерих от къде да поръчам vitamin U http://www.myvits.com/product.aspx?id=901
     заедно ли ги взимате с Betaine, защото за вит.у пише, че се взима при излишък на солна киселина, киселини в стомаха, кисел стомах, язва, рефлукс, а Betaine добавя солна киселина?

     • Dessy

      Могат да се приемат в един и същи ден, но не по едно и също време. Гастразимът се взима в голяма доза, за кратко време, сутрин и вечер (както съм написала, аз взимах по 3 таблетки сутрин на гладно и по 3 вечер, непосредствено преди лягане, в рамките на 10 дни, но може да се качи и до 5 таблетки). Всъшност киселините обикновено се причиняват от недостиг на стомашна киселина, а не обратното, затова и гастразимът спомага и за това, не действа като намалява секрецията на стомашна киселина, а като успокоява чревната лигавица и лекува пропускливостта на червата. Бетаинът се взима само с храна, за да подпомогне храносмилането, обикновено за период от месец-два, след което се дава почивка, за да не привиква организмът и да става ленив.

 2. […] Носете си хранителна добавка с бетаин хидрохлорид и пр…– тъй като е вероятно да имате отклонения, едно-две хапченца бетаин хидрохлорид ще помогнат на храносмилането ви и ще ви спестят главоболия по-късно, а пробиотиците ще поддържат чревната флора в добро състояние през цялото пътуване. […]

 3. Майа

  Може ли този витамин U да се намери и на нашия пазар под някаква форма?

  • Dessy

   Виждала съм го като съставка на няколко формули за стомашно здраве, но заради многото други съставки, не бих ги препоръчала. Чист витамин U съм намирала само в един български сайт, но не съм поръчвала от там и не мога да кажа дали е добър, а и за съжаление на този сайт не е описано какво точно съдържат таблетките или пък количеството активно вещество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *